(FOTO) ANSA: Peste 10 hectare de legume din apropierea albiei râului Bîc-ului vor fi nimicite. Acestea nu corespund cerințelor normative

Autor: , in Social / 22 octombrie, 2019, 17:04

În urma semnalelor parvenite la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), inspectorii au efectuat prelevări de produse de origine vegetală care sunt cultivate în apropierea albiei râului Bîc, în zona administrativă a raionului Anenii Noi. Scopul prelevărilor de probe ține de stabilirea inofensivității legumelor crescute. Astfel că, au fost prelevate 15 probe. În urma analizelor de laborator, s-a constatat că 3 probe de ardei, o probă de sfeclă și una de ceapă nu corespund cerințelor normative, pentru că s-a depistat un conținut depășit de plumb.

Conform deciziei ANSA, loturile neconforme trebuie să fie supuse nimicirii de către proprietari sub supravegherea autorităților.

Deja au fost nimicite două loturi de ardei cultivate pe 2 ha fiecare și un lot de ardei de pe o suprafață de 3,5 ha.

Sub supravegherea ANSA și Inspectoratului General de Poliție, urmează să fie nimicite un lot de ceapă de pe 3 ha și un lot de sfeclă roșie cultivat pe 0,95 ha.

ANSA atenționează, că la procurarea fructelor și legumelor în stare proaspătă consumatorii sunt în drept să solicite de la comercianți acte ce atestă proveniența și inofensivitatea lor și să acorde o atenție deosebită calității produselor procurate.

Sursa foto: ansa.gov.md
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X