35 de modele au fost acceptate pe lista preliminară a candidaților pentru titlul de Mașina Anului în Europa în 2020.

Organizatorii competiției Mașina Anului în Europa au publicat recent o listă extinsă cu candidați pentru ediția de anul viitor. Conform regulamentului, pentru a fi admis pe listă, un model trebuie să fie la vânzare în prezent sau până la sfârșitul acestui an în cel puțin cinci piețe europene.

BMW, Mercedes-Benz și Toyota sunt constructorii care au obținut cele mai multe nominalizări, câte patru, ca urmare a numeroaselor lansări de generații noi sau modele complet noi. Astfel, pe lista figurează BMW Seria 1, Z4, X6 și X7, Mercedes-Benz CLA, EQC, GLB și GLS, Toyota Camry, Corolla, RAV4 și GR Supra.

De asemenea, Renault are pe lista trei nominalizări prin Captur, Clio și Zoe, în timp ce Mazda, Skoda, Volkswagen și Porsche au câte două nominalizări, scrie automarket.ro.

Pe lista candidaților apare însă și Ford Puma, SUV-ul care se produce la uzina din Craiova începând din această lună. Prezența pe lista garantează faptul că modelul va fi disponibil pe piață până la sfârșitul acestui an.

Nu lipsesc însă nici modelele sportive de nișă, cum ar fi Ferrari F8 Tributo sau Porsche 911, dar nici Volkswagen Golf.

Dintre cele 35 de modele selectate, 5 sunt electrice: Audi e-tron, Kia e-Soul, Tesla Model 3, Porsche Taycan și Renault Zoe.

Procesul de vot cuprinde două etape. În 25 noiembrie vor fi anunțați cei 7 candidați de pe listă scurtă, iar marele câștigător va fi desemnat în 2 martie 2020 în avanpremieră Salonului Auto de la Geneva.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here