Renault lansează vehicule alimentate cu hidrogen; Plusuri importante față de electrice

Autor: , in Auto / 22 octombrie, 2019, 14:52

Utilitarele Renault Kangoo și Master primesc versiuni alimentate cu hidrogen care permit creșterea autonomiei electrice la 370 și, respectiv, 350 de kilometri, comparativ cu versiunile electrice cu baterii.

Renault a anunțat în această săptămână că introduce versiuni alimentate cu hidrogen în gama să de utilitare, în urma unei colaborări cu Symbio, o subsidiară a Grupului Michelin, scrie Automarket.ro.

Astfel, Kangoo ZE Hydrogen și Master ZE Hydrogen sunt echipate cu un range extender din pile de combutibil care oferă un spor de 14 CP.

Utilitarele mizează pe două rezervoare de hidrogen care au fost poziționate sub podea. Comparativ cu versiunile electrice, variantele alimentate cu hidrogen au ca avantaje o încărcare completă într-un interval de numai 5-10 minute și o creștere semnificativă a autonomiei electrice.

În cazul lui Kangoo ZE Hydrogen, autonomia este de 370 de kilometri, comparativ cu autonomia de 230 de kilometri pentru versiunea electrică Kangoo ZE, în ciuda faptului că masa totală este cu 110 kilograme mai mare. Noua versiune va fi disponibilă pe piața europeană de la sfârșitul acestui an.

Între timp, Renault Master ZE Hydrogen promite o autonomie de peste 350 de kilometri, comparativ cu autonomia de nuami 120 de kilometri a versiunii electrice Master ZE, chiar dacă masa totală crește cu 200 de kilograme. Master ZE Hydrogen va fi disponibil în Europa de la jumătatea anului viitor.

Pentru moment, Renault nu a anunțat dacă intenționează să dezvolte versiuni alimentate cu hidrogen și pentru modelele dedicate pasagerilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X