(VIDEO) Ceremonie istorică în Japonia: Împăratul Naruhito urcă, astăzi, pe tronul Crizantemei

Autor: , in Externe / 22 octombrie, 2019, 14:37

Împăratul japonez, Naruhito, și-a proclamat oficial ascensiunea la tron, marți, într-o ceremonie veche de secole la care au participat demnitari din mai mult de 180 de țări, promițând să-și îndeplinească datoria ca simbol al statului, conform REUTERS.

„Jur că voi acționa conform Constituției și îmi voi îndeplini responsabilitatea ca simbol al statului și al unității poporului”, a declarat împăratul, în vârstă de 59 de ani, în fața a aproximativ 2.000 de invitați, inclusiv prințul britanic Charles.

„Sper sincer că Japonia se va dezvolta în continuare și va contribui la prietenia și pacea comunității internaționale, precum și la bunăstarea și prosperitatea oamenilor prin înțelepciunea și eforturile continue ale acestora”, a spus împăratul.

Naruhito este primul împărat japonez născut după al Doilea Război Mondial. A acces la tron după ce tatăl acestuia, Akihito, a devenit primul monarh japonez care a abdicat în două secole, îngrijorat că înaintarea vârstei ar putea îngreuna îndeplinirea îndatoririlor oficiale.

Festivitățile planificate de mult timp, pentru care Japonia a declarat sărbătoare națională, au fost amânate după taifunul Hagibis, care, cu 10 zile în urmă, a ucis cel puțin 82 de oameni.

Dar, după o lună, chiar înainte de începerea ceremoniei, cerul s-a limpezit și un curcubeu a apărut peste Tokyo.

La sunetul unui gong din Matsu-no-Ma, sau Sala cu Pini, cea mai prestigioasă cameră a Palatului Imperial, Naruhito a fost dezvăluit, de după perdele, stând în fața unui simplu tron, îmbrăcat în haine de culoare portocaliu-ars, cu o sabie străveche și o bijuterie, două dintre așa-numitele comori sacre, așezate lângă el.

Împărăteasa Masako, în vârstă de cincizeci și cinci de ani, a purtat haine grele de 12 straturi și stătea alături, în fața unui tron ​​mai mic. Astfel de haine tradiționale pot cântări în jur de 15 kilograme.

Naruhito a fost întâmpinat cu aplauze de către admiratorii săi când acesta a intrat în palat, apoi a comunicat încoronarea sa la altarele strămoșilor săi imperiali, aceștia fiind îmbrăcați în haine albe pure.

„Întrucât este tânăr și energic, cu abilități de conducere de excepție, sper să sprijine oamenii din Japonia, care s-au confruntat cu dezastre și taifunuri continue”, a afirmat Tomoko Shirakawa.

Azi seară, va avea loc un banchet, înainte ca Masako să găzduiască, miercuri, o petrecere de ceai pentru regalitatea străină.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X