Bugetul de stat va încasa circa 20,5 milioane de lei, după ce Guvernul a redus recompensa anuală a reprezentanților statului în societăți comerciale

Autor: , in Economic / 23 octombrie, 2019, 16:32

Recompensa anuală pentru reprezentanții statului în organele de conducere ale societăților comerciale va fi diminuată. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectul de hotărâre care prevede scăderea recompenselor de la 5% la plafonul de 1% din mărimea profitului net anual obținut de societatea comercială.

Conform estimărilor, în urma acestor modificări, bugetul de stat ar urma să încaseze circa 20,5 milioane de lei, sub formă de dividende.

Suplimentar, se mai propune plafonarea recompenselor achitate individualizat până la două salarii medii lunare pe societate, pe anul precedent, în limita plafonului de până Ia 1%. Astfel, vor fi evitate situațiile când unele persoane primesc recompense de zeci de mii de lei.

„Acest lucru trebuie să fie completat cu măsuri de sancționare pentru cei care din rea credință au participat la luarea unor decizii în întreprinderile de stat care au dus la devalizarea acestora. Ei trebuie să răspundă în fața legii. Știu că anumiți reprezentanți ai PD-ului și astăzi încearcă să influențeze politica luării deciziilor în anumite întreprinderi de stat, prin intermediul oamenilor pe care i-au plasat acolo de ani de zile. Suntem în proces de restructurare a acestor consilii. Trebuie să identificăm oameni onești care să vrea să vină să reprezinte statul în aceste întreprinderi”, a precizat Premierul Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X