(FOTO și VIDEO) Două persoane, reținute pentru cultivarea, prelucrarea și comercializarea plantelor de cânepă

Autor: , in Social / Uncategorized / 23 octombrie, 2019, 15:26

Două persoane, care cultivau plante de cânepă, le prelucrau, iar ulterior marijuana obținută o comercializau consumatorilor, au fost reținute de ofițerii de investigație din cadrul Direcției Antidrog al Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea procurorilor din cadrul oficiului Nord al PCCOCS.

În urma activităților de investigație demarate în luna septembrie 2019, de către ofițerii antidrog, în raioanele Anenii Noi și Criuleni, membrii unui grup au plantat, pe mai multe terenuri, plante de cânepă pentru a fi vândute. Plantele erau prelucrate și depozitate la o fermă pentru creșterea animalelor.

Conform unui comunicat al Poliției Republicii Moldova, la data de 21 octombrie 2019, având informația că unul din membrii grupului intenționează să transporte o cantitate de droguri pentru comercializare, ofițerii antidrog în comun cu procurorii, au efectuat acțiuni de urmărire penală. Astfel, au fost reținute două persoane, o femeie în vârstă de 44 și un bărbat de 59 de ani.

În cadrul perchezițiilor efectuate, au fost depistate plante de cânepă uscate, pregătite pentru prelucrare, mai multe pungi și saci cu marijuană și obiecte destinate consumului de droguri. În total, au fost ridicate aproximativ 8kg de marijuană.

Suspecții vindeau drogurile cu 150 lei per 5 gram și urmau să obțină un venit de aproximativ 240.000 lei.

Ambele persoane au fost reținute pentru 72 ore și urmează să fie prezentate în fața magistraților, fiind solicitat prin demersul procurorului aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe un termen de 30 de zile.

În cazul în care va fi demonstrată vina, suspecții riscă închisoare pe un termen de la 3 la 7 ani pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Sursa foto: politia.md
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X