Gheorghe Petic: Eu nu trebuia să ies viu din pușcărie

Autor: , in Actualitate / Politic / Populare / 23 octombrie, 2019, 03:37

„Am o furculiță la care mă închin ca la un talisman. Mi-a salvat viața de trei ori în pușcărie la Bălți și la Rezina”. Gherghe Petic, fostul polițist de frontieră care s-a pomenit cu un dosar penal pentru viol, după ce a dezvăluit scheme de contrabandă în care erau implicați mai mulți exponenți ai fostei guvernări, a făcut marți declarații șocante în cadrul emisiunii „Cotidianul LIVE”.

El susține că cineva din cadrul „Direcției 5” a MAI (desființată de Andrei Năstase) le-ar fi dat indicații unor interlopi din penitenciarul de la Rezina fie să-l determine să se sinucidă, fie să-l lichideze atunci când deținuții ies la „plimbare”: „Eu nu trebuia să ies viu din pușcărie! Jizdan (ex-ministrul de Interne) știe ce se întâmplă, în pușcărie cu un polițist acuzat de viol. El știe foarte bine cum procedează deținuții cu o asemenea persoană. De trei ori am avut semnale să nu ies la plimbare pentru că vor să mă omoare. De trei ori a existat comandă de la libertate să fiu lichidat. Eram la Rezina. Păstrez și astăzi bilețelele prin care eram avertizat”, a spus Petic.

El a promis că,  în decembrie 2019, va face și altfel de dezvăluiri despre detenția sa. „Sunt sigur că, dacă Plahotniuc nu fugea din țară, iar actuala guvernare nu prelua puterea – eu astăzi nu eram viu. Pentru că mafia nu iartă! Eu le-am stricat atunci scheme de sute de milioane de euro. Într-o dimineață, eram dus prin coridorul unde sunt deținuții pe viață la Rezina. Acești deținuți erau de o parte și de alta a coridorului, iar pe mine, polițist, m-au pus să trec printre ei. Simțeam că în orice moment aș putea fi străpuns cu ceva”.

Petic susține că, la un moment dat, la penitenciarul din Bălți, a fost vizitat de un procuror și de șeful organizației teritoriale Bălți a PD și i-au făcut o ofertă: „După prima săptămână de detenție la Bălți, a venit la mine, în penitenciar, un oarecare Mahu. Am înțeles că e președintele organizației teritoriale Bălți a PD. A venit împreună cu un procuror. Mi s-a propus să fac anumite declarații umilitoare la adresa Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase în fața unor camere de luat vederi. În schimb mi-au promis că îmi vor închide dosarul de la Taraclia și mi-au spus că ar putea să nu deschidă un alt dosar care vizează o presupusă violare de domiciliu. Eu am refuzat și, la o săptămână, ei au deschis acel nou dosar penal”, a menționat Gheorghe Petic.

El a mai spus că, în perioada detenției, a fost bătut o singură dată chiar de către șeful Penitenciarului 13: „De către Igor Pântea. El personal mă scotea la telefon odată în săptămână. Pântea filma cu telefonul ce discut eu la telefon și, la un moment dat, eu i-am zis prietenmului meu de la Ungheni cu care discutam: „Uite că Pântea transmite live lui Plahotniuc ce discut eu cu tine”. În acel moment, el mi-a închis telefonul. Eu i-am reproșat și m-am opus să merg în celulă. Și atunci doi gardieni mi-au ținut mâinile, iar el mă lovea în spate”, a menționat Petic în cadrul emisiunii.

Redacția „Cotidianul LIVE” își exprimă, pe această cale, disponibilitatea de a publica dreptul la replică al tuturor celor vizați în interviul cu Gheorghe Petic.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X