Gheorghe Petic: Schemele nu au dispărut! Ele doar au fost „înghețate”. Șpăgarii au rămas în funcții!

Autor: , in Actualitate / Politic / Populare / Uncategorized / 23 octombrie, 2019, 03:48

Fostul polițist de frontieră, Gheorghe Petic, susține că prin dezvăluirile pe care le-a făcut în 2018, vizând contrabanda cu țigări, a blocat o filieră ilegală uriașă, care alimenta cu țigări de contrabandă Spania, Italia, Franța și alte țări europene. Totuși, el a menționat în cadrul emisiunii „Cotidianul LIVE” că, după schimbarea guvernării, schemele de contrabandă doar „au fost înghețate”, nu lichidate – majoritatea celor implicați au rămas în funcții și caută soluții de reanimare a coridoarelor de contrabandă.

„Acei șpăgari, care au făcut contrabandă cu țigări, astăzi ne zâmbesc frumos, au rămas în funcții, în timp ce noi așteptăm ca PCCOCS să se apuce de ei… Foarte puțini au „zburat” din funcții după schimbarea guvernării. Schemele nu au dispărut. Ei pur și simplu le-au înghețat”, a menționat Petic.

El a adăugat că, în martie 2015, i s-a propus să coordoneze câteva filiere de contrabandă: „Am fost invitat de cineva care mi-a spus că se ia în calcul candidatura mea pentru a fi numit șef-adjunct la Poliția de Frontiră. Eu am acceptat. Numai că, la a doua discuție, mi s-a spus că va trebui să gesionez câteva filiere de contrabandă: filiera Nord (Stânca-Costești), filiera Centru (Ungheni-Iași)… Adică trebuia să creez coridoare pentru contrabandă”, a explicat Petic.

Potrivit lui, la PCCOCS, de mai bine de un an, zace un dosar penal, inițiat pentru contrabandă cu țigări, în care ar fi vizat fostul ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, iar recent, procurorii ar fi reluat acțiunile procesuale în acel dosar: „Am fost audiat recent de procurori în acel dosar. Mi-au spus că sunt trei volume. Au avut nevoie de declarații suplimentare și au venit la mine la Ungheni și m-au audiat”, a conchis Petic.
Emisiunea „Cotidianul LIVE” este realizată cu susținerea Ambasadei SUA la Chișinău și este difuzată în direct în fiecare marți și vineri, începând cu ora 20.00. Redacția „Cotidianul LIVE” îl invită public pe Alexandru Jizdan la una din emisiuni, pentru a putea beneficia de dreptul la replică.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X