De la începutul anului 2017 și până în prezent, Guvernul a cheltuit în jur de 5 milioane de lei, potrivit unor date oferite de Cancelaria de Stat.

Datele arată că cei mai mulți bani pentru deplasările în străinătate, Cancelaria de Stat i-a cheltuit în anul 2018 – aproximativ 2,2 milioane de lei. Atunci, în total s-au efectuat 149 de deplasări de serviciu, dintre care 57 de vizite au fost acoperite din bugetul instituției, iar restul – din finanțări externe. În anul 2017 s-au cheltuit, în acest scop, circa 1,8 milioane de lei, în total fiind efectuate 136 de deplasări, dintre care Cancelaria a acoperit costurile de finanțare pentru 46 de vizite.

În primele 9 luni ale anului curent suma cheltuielilor pentru deplasările de serviciu estimează la 1 milion de lei, pentru 39 de deplasări în care au participat angajații instituției, în total fiind efectuate 81 de vizite.

Este interesant de remarcat faptul că ultimii doi premieri au alocat sume total diferite pentru deplasări similare.

Astfel, pentru o călătorie la Washington efectuată de Pavel Filip în perioada 24-27 iunie s-au alocat aproape 500 de mii de lei.

Tot la Washington și tot pentru trei zile s-a aflat în luna septembrie a acestui an și Maia Sandu. Cheltuielile au fost însă mult mai modeste, de aproximativ 172 de mii de lei. Ambele delegații au fost formate din 4 persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

  1. Asteptam sa se mai taie si de la Presedentie cheltuieli fara folos cu deplasarile lui Dodon care nu aduce nici un ban in bugetu de stat, dar de cheltuit le cheltuie cu milionele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here