Forța aeriană folosește rețeaua de satelit SpaceX pentru a testa serviciile de internet criptate pentru o serie de avioane militare, a declarat marți președintele companiei spațiale, care a oferit detalii despre primul client al constelației lui Elon Musk, planificate cu mii de sateliți pe bandă largă, conform REUTERS.

„Livrăm o lățime de bandă înaltă în cabina de avion a Forțelor Aeriene”, a declarat marți președintele direcției executive a SpaceX, Gwynne Shotwell.

„Momentan doar îi testăm capacitatea și încercăm să ne dăm seama cum să o facem să funcționeze”, a adăugat aceasta.

Așa numita constelație Starlink creată de SpaceX, o rețea planificată de până la 30.000 de sateliți pe orbita joasă a Pământului cu scopul de a transmite internet pe bandă largă la nivel mondial, este crucială pentru a genera numerar pentru finanțarea dezvoltării navetei spațiale puternice a lui Musk, recent dezvăluită și destinată pentru o viitoare misiune pe Marte.

Programul Forțelor Aeriene, cunoscut sub numele de ‘Global Lightning’, a început testarea cu SpaceX la începutul anului 2018 și a folosit primii doi sateliți ai lui Starlink pentru a se conecta la terminalele fixate la un avion de transport militar C-12 în zbor, demonstrând viteze de internet de 610 megabiți pe secundă, a declarat Tim Hughes, vicepreședintele SpaceX. Este destul de rapid ca să descarce un film în mai puțin de un minut.

SpaceX a lansat în luna mai prima serie de 60 de sateliți operaționali pe orbita joasă a Pământului și intenționează să lanseze încă 60 în noiembrie de la o stație a Forțelor Aeriene din Florida.

Shotwell a declarat că programul, care face parte dintr-un contract cu Pentagonul, în valoare de 28 de milioane de dolari, acordat lui SpaceX la sfârșitul anului 2018, este în desfășurare și intenționează să testeze Starlink cu mai multe tipuri de aeronave militare suplimentare. Acest contract include, de asemenea, testarea comunicațiilor între sateliți pe orbită.

Armata SUA depinde din ce în ce mai mult de sateliți pentru a determina ce fac pe teren, de exemplu, conducerea armamentului cu lasere spațiale și sateliți, precum și asigurarea unor astfel de active ale tehnologiei de blocare a sateliților din Rusia și China.

Șeful noului comandament spațial al SUA, generalul John Raymond, a declarat în septembrie că a vizitat fabrica Starlink a SpaceX din Redmond, Washington, dar nu a intrat în detalii despre planurile Pentagonului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here