(VIDEO) Reacția INP, despre accidentul de la Peresecina, provocat de un echipaj de patrulare care s-a întors pe linia dublă continuă

Autor: , in Social / Uncategorized / 23 octombrie, 2019, 16:29

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP vine cu precizări, în urma imaginilor video înregistrate de o cameră de bord și publicate ieri pe o rețea de socializare, precum că un echipaj de poliție al INP ar fi provocat un accident la Peresecina, raionul Orhei. Conform imaginilor, mașina de serviciu, s-a întors pe linia dublă continuă, astfel încât, un automobil de model Seat, pentru a evita impactul cu o altă mașină, a schimbat direcția și s-a ciocnit cu un autocamion. Totul s-a întâmplat ieri, în jurul orei 15:30.

În legătură cu imaginile video apărute pe rețelele de socializare, referitor la accidentul rutier produs în localitatea Peresecina, raionul Orhei, INP precizează că polițiștii, implicați în serviciul de patrulare rutieră, cu girofarul în funcțiune, au sesizat o încălcare a RCR, provocat de un autovehicul de marcă Toyota Avensis. Aceștia au intervenit imediat pentru a stopa și identifica șoferul.

„Astfel, automobilul de serviciu a efectuat întoarcerea peste linia continuă dublă, semnalizând din timp manevra și asigurându-se. La rândul său, autovehiculul de marcă Toyota Corolla, de pe bordul căruia au fost scoase imaginile și care se deplasa în spatele echipajului, a oprit. Imediat, din partea dreaptă a acestuia, un alt autoturism de marcă Seat, pentru a evita impactul cu mașina din față, a schimbat direcția de deplasare spre dreapta. În rezultat, s-a ciocnit lateral cu un autocamion de model DAF, care se deplasa pe prima bandă de circulație”, susține INP.

În urma producerii accidentului rutier, inspectorii au revenit la fața locului și s-au asigurat că nu sunt victime. Ulterior, au solicitat intervenția grupei de documentare a accidentelor rutiere din cadrul IP Orhei.

În acest context, oamenii legii au pornit un proces contravenţional, iar cauza producerii accidentului fiind devierea de la direcţia de deplasare a conducătorului mașinii de model Seat. Acesta riscă să fie sancţionat cu amendă de la 18 la 24 de unităţi convenţionale cu aplicarea a 5 puncte de penalizare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X