Sursa foto: zdg.md

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), revocați din funcție la Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor din 27 septembrie, au reușit să se întrunească în ședință, la a tria tentativă.

Având cvorum, magistrații au examinat și aprobat sesizarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, cu privire la eliberarea acordului la pornirea urmăririi penale, reținere, aducere silită, percheziție, arestare și tragerea la răspundere penală a președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță.

De asemenea, membrii CSM au aprobat și cererea de demisie a judecătorului Druță din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție.

La 22 octombrie, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat CSM eliberarea acordului de urmărire penală, reținere și aducere silită, percheziții, arestare, tragere la răspundere penală pentru Ion Druță. În sesizarea semnată de Robu se regăsesc și judecători care s-au aflat pe scenă la Adunarea Generală a Judecătorilor din 27 septembrie și anumiți candidați la alegerile din 25 octombrie pentru a fi aleși în calitate de membri CSM, conform președintelui CSM, Dorel Musteață.

Citește și: (VIDEO) Mesajul președintelui CSM, către Adunarea Generală a Judecătorilor: „Niciun membru CSM nu își va prezenta demisia”

„La 8:30, în cancelaria CSM, a parvenit sesizarea procurorului general interimar privind eliberarea acordului de urmărire penală, reținere și aducere silită, percheziții, arestare, tragere la răspundere penală a unui judecător. Sesizarea în cauză necesită o verificare, după cum prevede legea de către inspecția judiciară, și în cinci zile CSM urmează să se expună vizavi de sesizarea dată. Cu părere de rău nu pot să dau nume și să vă spun conținutul sesizării. În sesizarea dată sunt vizați mai mulți judecători, inclusiv mai mulți judecători din mai multe instanțe. Inclusiv judecători care s-au aflat pe scenă la Adunarea Generală a Judecătorilor din 27 septembrie, inclusiv judecători care sunt așa-numiți candidați la alegerile din 25 octombrie pentru a fi aleși în calitate de membri CSM”, spunea marți Musteață.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here