Dacă ajunge primar al Chișinăului, Năstase va propune un moratoriu pentru construcții: „Mafia imobiliară a făcut peste 300 milioane de dolari”

Autor: , in Politic / 24 octombrie, 2019, 12:21

Candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al Chișinăului, Andrei Năstase, susține că, dacă va fi ales în calitate de edil, va institui un moratoriu pe transmiterea terenurilor municipale în arendă pentru construcția blocurilor locative și a altor obiecte comerciale, până la aprobarea noului plan urbanistic general. Acesta susține că „mafia imobiliară” care activează în Capitală a reușit să ruleze „peste 300 de milioane de dolari”.

„Lipsa completă de responsabilitate publică a celor care au condus orașul și au decis în numele comunității, dar de prea multe ori împotriva oamenilor, a fost una de-a dreptul criminală. În ultimii 10 ani, Chișinăul a fost supus celui mai mare jaf imobiliar. Cea mai mare parte din peste cei 8 milioane de metri pătrați construiți și peste 12 mii de ha de teren încă nu sunt înregistrate și puse în evidență”, susține Năstase.

Acesta spune că ilegalitățile s-au produs sistematic în toate fazele specifice ridicării unei construcții pe raza orașului prin „înstrăinarea mafiotă a terenurilor, emiterea ilegală a autorizațiilor de construcție, ilegalități în faza de proiectare, execuție a lucrărilor și grave abateri de la prevederile legale la recepția finală a construcțiilor”.

În context, Năstase susține că, dacă va fi ales în calitate de edil, va propune Consiliului Municipal Chișinău instituirea unui moratoriu pe transmiterea terenurilor municipale în arendă pentru construcția blocurilor locative și a altor obiecte comerciale, până la aprobarea noului plan urbanistic general.

De asemenea, acesta propune execuția și aprobarea în regim de urgență a unui plan urbanistic general, cu implicarea specialiștilor în domeniu din Republica Moldova și Europa, înstrăinarea tuturor terenurilor pentru construcții comerciale la preț de piață doar în baza licitațiilor publice, dar și inventariarea tuturor contractelor existente de arendă a terenurilor municipale cu toți beneficiarii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X