FDA a permis unei companii să vândă snus cu mențiunea „produs mai puțin nociv”

Autor: , in Social / 24 octombrie, 2019, 15:29

Agenţia americană pentru siguranţa alimentelor şi medicamentelor (FDA) a oferit companiei Swedish Match permisiunea oficială de a promova produsele de tutun de uz oral (snus), ca fiind mai puțin dăunătoare decât țigările. Este prima oară în istorie când FDA permite promovarea produselor de tutun. În spatele deciziei stau dovezi științifice care arată că snusul este mai puțin dăunător decât fumatul, scrie CNBC.

Swedish Match a obținut autorizația după ce a depus la FDA o solicitare de tip MRTP (Modified Risk Tobacco Product), ce permite promovarea produsului ca fiind mai puțin dăunător decât țigările.

Decizia FDA pune capăt unui șir de negocieri cu compania Swedish Match ce au durat cinci ani. Hotărârea oferă o speranță companiilor producătoare de tutun în ce privește promovarea noilor produse din tutun și alternativelor țigărilor ca fiind mai puțin dăunătoare.
Snusul este un produs de tutun ce nu emite fum, întrucât acesta nu este ars în timp ce este folosit. Produsul în sine prezintă tutun măcinat, în pliculețe mici și este consumat prin plasarea acesteia sub buza superioară. Acest produs este popular în Suedia – țara cu cea mai mică rată a bolilor asociate fumatului.

FDA a acceptat ideea că în momentul în care țigările sunt foarte nocive, iar pe piață sunt disponibile produse din tutun care dăunează mai puțin sănătății, atunci acestor ar trebui să li se ofere o șansă.

Până acum, mai multe companii au depus la FDA solicitări, prin care cer dreptul de promovare a produselor de tutun mai puțin dăunătoare decât țigările. Printre acestea se numără și Philip Morris International, care a depus o cerere pentru IQOS, dispozitiv de încălzire a tutunului (heated tobacco), lansat recent pe piața americană. În prezent, solicitarea este în curs de examinare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X