(GRAFIC) Performanță istorică pentru o mașină electrică: Loc fruntaș pentru Tesla Model 3 la vânzări în Europa

Autor: , in Auto / 24 octombrie, 2019, 15:28

Tesla Model 3 a înregistrat 17.500 de unități înmatriculate în Europa în luna septembrie și ocupă locul 11 în clasamentul general, cel mai bun rezultat înregistrat vreodată de un model electric.

Tesla Model 3 continuă să înregistreze o cerere semnificativă pe Bătrânul Continent, iar acest lucru este demonstrat de noul raport al companiei de analiză Jato Dynamics pentru luna septembrie.

Datele publicate arată că Model 3 a înregistrat 17.505 de unități înmatriculate în luna septembrie și a fost cea mai vândută mașină electrică din Europa, la fel ca în februarie, iunie și august, scrie Automarket.ro.

În plus, Model 3 a ocupat locul 11 în clasamentul general, iar aceasta este cea mai bună performanță înregistrată vreodată de un model electric pe Bătrânul Continent.

Ca de obicei, pe prima poziție în clasamentul celor mai înmatriculate modele în Europa în luna septembrie a fost Volkswagen Golf cu 32.400 de unități, chiar dacă noua generație va fi dezvăluită chiar în această seară.

Podiumul a fost completat de Opel Corsa cu peste 28.000 de unități și Renault Clio cu aproape 25.000 de unități. O altă surpriză este prezența modelului premium Mercedes-Benz Clasa A pe locul patru, care a reușit astfel să surclaseze modele de volum precum Ford Fiesta și Ford Focus.

Titlul de cel mai vândut SUV i-a revenit lui Nissan Qashqai cu aproape 20.000 de unități, care ocupă locul 7, în timp ce topul 10 este completat de Toyota Yaris, Citroen C3 și Renault Captur.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X