Nicolae Eșanu, despre Adunarea Judecătorilor, planificată pentru vineri: Dacă are loc, magistrații nu au habar cum se interpretează legile

Autor: , in Social / 24 octombrie, 2019, 16:59

Fostul secretar de stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, spune că dacă Adunarea Generală a Judecătorilor, planificată pentru vineri, va avea loc înseamnă că cei care vor participa la ședință „nu au habar cum se interpretează legile și asta este catastrofal”.

Mai mult, Eșanu este de părere că, în cazul în care Adunarea va avea loc, magistrații vor încălca legea.

„Am încercat să găsesc explicații în legătură cu situația legată de preconizata Adunare Generala a Judecătorilor și am ajuns la concluzia că trebuie să mă rog că în această situație eu să nu am habar ce înseamnă interpretarea legilor. Pentru că, în caz contrar suntem în prezența uneia dintre două alternative sinistre. Prima versiune ar fi că majoritatea judecătorilor nu au habar cum se interpretează legile și asta este catastrofal. O alta posibilă explicație ar fi că majoritatea judecătorilor încalcă în mod conștient și flagrant legea și în acest caz cred că trebuie să ne rugăm să fie valabilă mai degrabă prima explicație”, comentează Eșanu.

„Pentru moment nu-mi rămâne decât să mă rog ca măcar în ceasul al doisprezecelea să constatăm că avem o majoritate a judecătorilor care se ridică la nivelul așteptărilor”, se mai arată în mesajul fostului secretar de stat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X