Ora de iarnă 2019: Când dăm ceasurile înapoi anul acesta

Autor: , in Social / 24 octombrie, 2019, 14:42

În 2019, Republica Moldova va trece la ora de iarnă, ca și în anii precedenți, în ultimul weekend din luna octombrie, mai exact, duminică, pe 27 octombrie 2019, când ora 04 va deveni ora 03.

Potrivit Guvernului, trecerea la ora de iarnă este efectuată în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU, concomitent cu statele-membre ale Comunității Europene.

Ora de iarnă va ține din 27 octombrie (duminică) până pe 29 martie 2020 (duminică).

La începutul lunii martie 2019, în Comisia Europeană s-a votat favorabil propunerea ca începând din anul 2021 schimbarea orei de iarnă să fie eliminată. În urma acestui vot, statele membre care preferă să rămână la ora standard, cunoscută şi drept ora de iarnă, vor face această ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie 2021.

În țările din Uniunea Europeană care decid să-şi păstreze permanent ora de vară ar urma ca schimbarea orei din ultima duminică din martie 2021 să fie ultima, înainte de a fi eliminată complet.

În România au fost numeroase dezbateri pe această temă și autoritățile urmează să anunțe oficial decizia. Asta pentru că, indiferent de hotărârea pe care o vor lua, toate țările membre trebuie să notifice Comisia Europeană până în martie 2020 asupra deciziei lor, mai exact dacă vor sau nu ora de iarnă eliminată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X