(VIDEO) 11 fete din Republica Moldova, dintre care 3 minore, traficate în Grecia și impuse să „deservească” sexual până la 80 de clienți pe zi. Membrii grupului, riscă detenție pe viață

Autor: , in Social / Uncategorized / 24 octombrie, 2019, 13:56

Unsprezece fete din Republica Moldova, dintre care trei minore, au fost traficate în Grecia și exploatate sexual. Victimele erau impuse să deservească de la 20 la 80 de clienți pe zi. Grupul criminal internațional era compus din 14 persoane, originare din Albania, Bulgaria, Germania, Grecia, dintre care 4 cetățeni ai Republicii Moldova. Este vorba de un bărbat și trei femei, cu vârste cuprinse între 18 și 31 de ani.

În luna august 2019, la linia fierbinte a CI „La Strada” a telefonat tatăl uneia dintre fete, care a declarat că fiica sa se află în pericol și este ținută într-un local din orașul Atena, unde este exploatată în industria sexuală. Pe cazul dat au fost sesizați ofițerii CCTP care au contactat omologii din orașul Atena și au inițiat investigațiile.

Pentru a documenta toți membrii grupului criminal, în țara de origine și de destinație, prin intermediul SELEC, a fost organizată o operațiune internațională cu colegii omologi din Grecia.

În cadrul investigației, s-a stabilit că, din grupare fac parte moldoveni și albanezi.

Pentru a nu fi depistată aflarea ilegală a victimelor pe teritoriul Greciei, membrii grupului criminal făcut actelor de identitate false românești, precum oficializau căsătorii fictive cu cetățeni greci.

Capul rețelei este un cetățean al Albaniei în vârstă de 36 de ani, fiind urmat în schema ierarhică de alte 14 persoane, originare din diferite țări, inclusiv patru moldoveni, un bărbat și 3 femei, cu vârste cuprinse între 28 și 31 de ani. Fiecare din membrii grupului criminal aveau un rol bine determinat.

Astfel, victimele erau racolate de pe teritoriul Republicii Moldova și ulterior transportate în orașul Atena din Grecia, unde erau exploatate sexual-comercial în 10 case de toleranță administrate direct de membrii grupului de origine albaneză. Victimele au fost supravegheate fizic cât și prin intermediul camerelor de supraveghere video.

La moment, au fost identificate 11 victime, dintre care 3 fiind minore. Tinerele erau exploatate sexual în două schimburi, iar fiecare din ele erau impuse să deservească de la 25 la 80 de clienți pe zi. Din venitul total, fiecărei tinere îi reveneau 15 euro pe schimb, respectiv 30 euro pe 2 schimburi. Restul surselor financiare erau distribuite între membrii grupului criminal.

În urma exploatării sexuale repetate, una dintre victime a suferit o intervenție chirurgicală, ulterior a fost impusă să continue prestarea serviciilor sexuale.

Ca urmare a cooperării internaționale, în luna septembrie 2019, angajații CCTP s-au deplasat în orașul Atena, sub egida SELEC, pentru a participa la documentarea activității infracționale a grupului criminal internațional.

În rezultatul măsurilor întreprinse, la 21 septembrie, în orașul Atena, au fost efectuate 11 percheziții: trei la domiciliile traficanților și opt în casele de toleranță. Totodată, a fost desfășurată o percheziție în regiunea de Sud a Republicii Moldova, unde se afla unul dintre membrii grupului criminal.

11 moldovence, cu vârste de 16 și 22 de ani, au fost depistate în orașul Atena.

Până în prezent au fost repatriate trei victime cu suportul OIM, printre care și o minoră. Celorlalte victime le este acordată asistență într-un Centru de reabilitare a victimelor din orașul Atena, acestea urmând la fel a fi repatriate.

În rezultatul perchezițiilor efectuate pe teritoriul Greciei, au fost reținute 15 persoane, dintre care 6 sunt arestați până în prezent, iar 9 au obligația de nu a părăsi localitatea. La domiciliile traficanților și în casele de toleranță au fost depistate și ridicate 72.540 euro, bunuri mobile aflate pe teritoriul Greciei: 4 autovehicule, 2 motociclete, o cantitate mică de cocaină, 5 permise de ședere cu semne falsificare, 2 cărți de identitate românești falsificate și 29 telefoane mobile.

În cadrul percheziției efectuate la domiciliul recrutorului din Republica Moldova, au fost depistate și ridicate 2 arme deținute ilegal și muniții. Învinuitul în prezent se află în stare de arest în țară și a fost aplicat pe 13 loturi de teren și un mijloc de transport ale acestuia.

Pentru comiterea infracțiunii, suspecții riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă.

În prezent, omologii din Grecia cu suportul SELEC realizează o vizită de lucru în Republica Moldova pentru a fi organizate în comun mai multe activități întru documentarea cazurilor de trafic tinerelor în Grecia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X