(VIDEO) Documente false, o armă și muniții, depistate de polițiști în cadrul perchezițiilor de la CFM

Autor: , in Social / Uncategorized / 24 octombrie, 2019, 14:54

În cadrul perchezițiilor efectuate ieri la Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, în vagoanele-restaurant, la domiciliile și automobilele unor angajați ai întreprinderii, polițiștii au depistat documente false, o armă și muniții.

Polițiștii și procurorii au depistat înscrisuri de ciornă a activității vagoanelor-restaurant, facturi fiscale și chitanțe privind recepționarea mijloacelor financiare de la șefii acestora, o armă de vânătoare, 26 de cartuşe (5,45mm), 55 cărtuşe de vânătoare, o ştampilă „Direcţia deservire călători” (cu provenienta necunoscuta), 1.065 timbre de acciz și blancuri de declarații vamale.

Toate documentele, cât și arma și munițiile depistate la domiciliul unuia din factorii de decizie, au fost ridicate și îndreptate la expertiză.

Reamintim că ieri, Procuratura municipiului Chișinău a efectuat percheziții la Î.S. „Calea Ferată din Moldova”. Descinderile au avut loc la solicitarea Serviciului Securitate Internă (SSI) a întreprinderii.

Potrivit Poliției Capitalei, în perioada anilor 2015 și până în prezent, responsabilii, folosindu-se de situația de serviciu și având drept scop transportarea mărfurilor în baza unor documente stabilite de către nomenclatorul vamal, au falsificat facturile fiscale, ștampilele organelor vamale, cât şi a altor organe de resort ce permit transportarea acestora.

În facturile eliberate în urma primirii mărfurilor pentru vagoanele restaurant, aceștia includeau o cantitate mai mare de mărfuri sau denumirea lor și le prezentau la trecerea frontierei cu Ucraina, Belarus și Rusia, pe care le realizau pe teritoriul acestora.

Dacă se va demonstra vinovăția acestora pentru “Confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimantelor, ștampilelor sau sigiliilor false”, riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 27.500 lei la 47.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore ori cu închisoare de până la 5 ani.

La moment, forțele de ordine întreprind toate acțiunile de urmărire penală și de investigații în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor, precum și stabilirea persoanelor implicate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X