Un polițist de frontieră a folosit automobilul de serviciu în scopuri personale, iar acum este eliberat din funcție

Autor: , in Social / Uncategorized / 25 octombrie, 2019, 17:47

Un angajat al poliției de frontieră a fost concediat din funcția publică și i-a fost ridicată legitimația, pentru că a utilizat automobilul de serviciu în scopuri persoanele.

O informație despre acest fapt a parvenit, la începutul lunii septembrie a anului curent, în adresa Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. În context, pe cazul dat a fost inițiată o anchetă de serviciu.

Potrivit măsurilor întreprinse în cadrul anchetei, angajatul politiei de frontieră introducea date eronate în foaia de parcurs, privind ziua, ora și distanța traseului.

Mai mult ca atât, conform foii de parcurs, în zilele de odihnă și sărbători naționale, autoturismul ar fi trebuit să se afle pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră, fapt care nu s-a adeverit. Tot în acea perioadă, cu acest automobil au fost comise mai multe contravenții pe străzile Capitalei și anume s-a depășit limita de viteză.

Totodată, s-a stabilit prezența automobilului în preajma domiciliului angajatului IGPF.

O altă încălcare gravă a fost identificată în cadrul examinării cazului și anume că, abia la data de 12 august 2019 automobilul a fost întărit prin ordin și acordat drept persoanei menționate de a conduce acest mijloc de transport, fapt ce dovedește că până atunci mașina de serviciu a fost condusă ilegal.

Astfel, în urma anchetei de serviciu, angajatul Poliției de Frontieră a fost sancționat disciplinar cu concedierea din funcția publică și ridicarea legitimației de serviciu, iar materialele vor fi transmise la Centrul Anti Corupție pentru constatarea cadrului contravențional.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X