Brînzan a mers în locul Maiei Sandu la reuniunea șefilor de guverne din statele CSI

Autor: , in Economic / Populare / 26 octombrie, 2019, 11:00

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a participat, vineri, la lucrările Consiliului șefilor de Guverne ale statelor membre ale Comunității Statelor Independente (CSI), desfășurat la Moscova, Rusia. El a înlocuit-o pe premierul Maia Sandu.

În cadrul reuniunii, pe ordinea de zi au fost abordate subiecte precum digitalizarea, securitatea informatică, dezvoltarea sferei comerciale și economice, schimbul mărfuri şi servicii şi impulsionarea investițiilor între țările-membre.

„În discursul său la reuniunea în format restrâns, ministrul Vadim Brînzan a vorbit despre situația economică actuală din țara noastră menționând că astăzi sarcina Guvernului este să curățim sistemul pe care l-am moștenit. Agenda Guvernului este concentrată pe reforma sistemul judiciar, care în cea mai mare parte a afectat încrederea cetățenilor în instituția statului”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

„Am eliminat multe scheme din diferite sectoare ale economiei care au transferat veniturile statului în buzunarele unor persoane și nu a permis țării să se dezvolte. Aceasta este o problemă-cheie pentru guvernul nostru și depunem toate eforturile ca s-o soluționăm”, a mai menționat dl Brînzan.

Ministrul Brînzan a reiterat „interesul Republicii Moldova pentru valorificarea și diversificarea cooperării economice la nivel multilateral cu statele membre CSI”.

El mai menţionat că „una din prioritățile țării noastre este cooperarea cu statele membre CSI pentru asigurarea liberii circulații a mărfurilor, serviciilor și cetățenilor prin înlăturarea barierelor comerciale pe piețele statelor CSI”.

În cadrul reuniunii, Republica Moldova a semnat o serie de acorduri multilaterale, ce se referă la diverse domenii: dezvoltarea zonei de liber schimb cu țările CSI, combaterea traficului de droguri, politica antitrust.

Următoarea ședință a Consiliului de Miniștri din țările CSI va avea loc pe 29 mai 2020, la Tașkent, Uzbekistan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X