Atac cibernetic masiv împotriva principalelor instituţii din Georgia

Autor: , in IT/Ştiinţă / 28 octombrie, 2019, 15:52

Aproximativ 2.000 de site-uri internet georgiene, între care cele ale preşedinţiei, unor tribunale şi media au fost vizate luni de un atac cibernetic masiv, au anunţat mai mulţi responsabili din această mică fostă republică sovietică din Caucazul de Sud, potrivit AFP.

Website-ul preşedintei georgiene Salome Zurabişvili a fost ‘atacat de hackeri în această după-amiază’, a declarat agenţiei franceze de presă purtătoarea sa de cuvânt Sofo Jajanaşvili, adăugând că ‘forţele de ordine anchetează acest incident’.

Agenţia de presă georgiană Interpress a indicat că website-urile tribunalelor georgiene, precum şi cele ale mai multor agenţii guvernamentale, organizaţii neguvernamentale şi media au fost de asemenea vizate de acest atac. Până la 2.000 de site-uri ar fi fost ţinta atacului, precizează agenţia de presă menţionată, scrie Agerpres.

Potrivit Interpress, site-urile vizate de atacul cibernetic au afişat fotografia fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, care era însoţită de inscripţia în engleză ‘I’ll be back’ (‘Ma voi intoarce’).

Mihail Saakaşvili se află în prezent în exil în Ucraina, părăsind teritoriul ţării sale după cel de-al doilea mandat de preşedinte în 2013. El este cercetat în Georgia pentru abuz de putere, acuzaţie pe care o neagă.

Numeroşi înalţi responsabili ai administraţiei sale au fost încarceraţi de când partidul său a pierdut alegerile legislative în 2012 în faţa formaţiunii ‘Visul georgian’ al miliardarului Bidzina Ivanişvili.

Susţinătorii lui Mihail Saakaşvili au denunţat urmăriri cu caracter politic şi o vânătoare de vrăjitoare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X