Detalii despre cazul celor doi tineri bătuți în parcul Catedralei; Ce pedepse riscă făptașii

Autor: , in Social / 28 octombrie, 2019, 16:35

Inspectoratul General de Poliție a venit cu câteva precizări în cazul celor doi tineri ce au fost bătuți de mai multe persoane în seara de 24 octombrie, în parcul Catedralei din municipiul Chișinău. Astfel, dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă de la 37.500 până la 67.500 sau închisoare de până la 5 ani.

Apelul a fost recepționat de poliție în jurul orei 23:40, fiind comunicat faptul că doi tineri au fost agresați și maltratați de mai multe persoane, în parcul Catedralei din centrul capitalei.

Imediat, la fața locului s-a deplasat grupa operativă, care a depistat doi tineri de 19 și 20 de ani, cu diferite leziuni, asigurând transportarea acestora la spital.

Interogați de polițiști, victimele au declarat că, aflându-se în parcul Catedralei, fără nici un motiv au fost agresați fizic de către șase persoane necunoscute.

Cei șase suspecți au fost identificați și reținuți de poliție. Aceștia s-au dovedit a fi tineri cu vârstele cuprinse între 17 și 32 ani, doi dintre care fiind minori.

În scopul stabilirii stării de ebrietate a tinerilor, ultimii au fost transportați la Dispensarul Republican de Narcologie, pentru prelevarea probelor biologice. În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 287, alin. (2) lit. b) Cod penal „Huliganism”.

Pentru probarea tuturor circumstanțelor, angajații Politiei au întreprins măsuri de audieri a celor vizați, identificarea martorilor oculari, dispunerea examinărilor medico-legale pentru stabilirea gravitații leziunilor corporale.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă de la 37.500 până la 67.500 sau închisoare de până la 5 ani.

De menționat că, la indicația Secretarului de stat al MAI, Erhan Ianus, la 26 octombrie a fost dispusă o anchetă de serviciu pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și aprecierea acțiunilor întreprinse de angajații Politiei.

Astăzi, 28 octombrie, în cadrul cercetărilor interne, șeful adjunct al Inspectoratului și șeful Secției Urmărire Penală al Inspectoratului de Poliție Buiucani au fost suspendați din funcție, pe durata desfășurării anchetei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X