Slusari explică de ce Parlamentul vrea 4 automobile fabricate în 2019, de peste 2 milioane de lei

Autor: , in Politic / 28 octombrie, 2019, 18:40

Cele 4 automobile în valoare de puțin peste 2 milioane de lei pe care vrea să le cumpere Parlamentului vor fi pentru întâmpinarea delegațiilor care vin în Republica Moldova. Cel puțin asta declară vicepreședintele Parlamentului din partea fracțiunii Platforma DA, Blocul ACUM, Alexandru Slusari.

În contextul în care procurarea acestor autovehicule nu se regăsește în Planul de achiziții al Parlamentului pentru anul 2019, Slusari susține că bani pentru procurarea acestora sunt din economiile făcute de instituție și din vânzarea preconizată a 30 de mașini vechi.

„În garajul Parlamentului sunt multe automobile învechite, fabricate încă la începutul anilor ’90. Din câte cunosc, aproximativ 30 de automobile urmează a fi vândute în scurt timp. Nu știu ce sumă va fi încasată în cadrul acestor licitații, dar cert este că este necesar de înnoit parcul auto al Parlamentului”, a explicat Slusari în cadrul unei conferințe de presă.

Cât privește folosirea autovehiculelor, Slusari a precizat că „cu certitudine, nu vor merge pentru deputați”, ci ar putea fi folosite pentru întâmpinarea delegațiilor care vin în Republica Moldova.

Datele portalului e-licitatie.md arată că Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova a demarat o licitație publică pentru a achiziționa patru automobile noi.

Conform caracteristicilor, forma caroseriei automobilelor trebuie să fie sedan sau hatchback, culoarea mașinilor trebuie să fie negru – metalizat, să aibă motoc versiune Euro 6, cutia de viteze automat, iar puterea motorului să nu fie mai puțin de 180 c.p.

Mai mult, autoturismele trebuie să aibă computer de bord, geamuri față/spate acționate electric, dar și faruri LED și lumini de zi LED, inclusiv sistem de spălare faruri.

Cheltuielile pentru achiziționarea celor 4 mașini – 2.080.000 de lei – ar urma să fie acoperite de Trezoreria de Stat

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X