Doi turiști britanici, atacați de un rechin în Australia; Un bărbat a rămas fără un picior

Autor: , in Externe / 29 octombrie, 2019, 13:25

Un bărbat a rămas fără un picior, iar altul a fost grav rănit, după ce au fost atacați de un rechin pe coasta de nord-est a Australiei, au declarat oficialii din statul Queensland.

Ambii turiști au mers într-un tur de snorkelling lângă Airlie Beach, în regiunea insulelor Whitsunday, când au fost atacați de un rechin. Cazul a avut lor marți, conform Aljazeera.

În recentul atac de rechini, unui bărbat de 28 de ani i-a fost mușcat piciorul drept, în timp ce celălalt bărbat, în vârstă de 22 de ani, a suferit răni grave la piciorul stâng, potrivit spitalului Mackay Base.

Cei doi au fost duși cu elicopterul la spital, la aproximativ 950 de kilometri la nord de capitala de stat, Brisbane, într-o „stare gravă, dar stabilă”, a declarat serviciul de salvare de stat pe Twitter.

Bărbații au spus salvatorilor că se aflau într-un pasaj dintre insulele Hayman și Whitsunday când au fost atacați.

„După ce a atacat primul bărbat, rechinul s-a întors pentru a-l ataca pe cel de-al doilea”, a declarat managerul de operațiuni al serviciilor de ambulanță din Queensland, Tracey Eastwick.

În acest an, s-au întâmplat mai multe atacuri de rechini în apele ce înconjoară insulele Whitsunday care au fost considerate sigure pentru înot.

Se crede că o femeie și un copil au fost sfâșiați de un rechin în luna ianuarie, în timp ce un bărbat a murit din cauza rănilor sale grave, iar o fetiță de 12 ani a pierdut un picior în două atacuri separate în zile consecutive anul trecut.

Anual, peste 750.000 de oameni vizitează insula Whitsunday.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X