Tinerii producători agricoli, care vor să deschidă o afacere, sunt îndemnați să solicite subvenții în avans

Autor: , in Social / 29 octombrie, 2019, 18:56

Tinerii producători agricoli, care vor să inițieze o afacere în sectorul agricol, sunt îndemnați de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) să participe în cadrul Proiectului ”Subvenții în avans pentru proiectele start-up”. Cel de-al V-lea apel de recepţionare a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru anul curent are loc în perioada 02.09.2019 – 22.11.2019.

Potrivit MADRM, subvențiile în avans sunt acordate proiectelor investiționale depuse de producătorii agricoli, ce vor desfășura pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar.

Cererile pot fi depuse de tinerii și femeile fermieri care au inițiat afaceri în domeniul agriculturii, conform domeniilor de sprijin prioritate:

– stimularea investiţiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice;

– stimularea procurării animalelor de prăsilă și menținerii fondului genetic al acestora;

– stimularea investiţiilor pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare;

– stimularea investițiilor pentru producerea legumelor şi a fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri);

– stimularea investiţiilor pentru înfiinţarea, modernizarea și defrișarea plantaţiilor multianuale, inclusiv a plantaţiilor viticole şi a plantaţiilor pomicole.

În acest context, MADRM încurajează toți doritorii să participe activ în cadrul Proiectului de acordare a subvențiilor în avans, destinat lansării noilor afaceri în sectorul agroindustrial.

Ministerul agriculturii amintește că, suportul statului constituie 65% din valoarea proiectului care nu depășește un milion de lei.

Plățile vor fi efectuate în două tranșe:

I Tranșă – 75% din valoarea subvenției, care se va achita cu condiția prezentării dovezilor cofinanţării din partea Beneficiarului a 35% din valoarea costurilor eligibile;

II Tranșă – 25% din valoarea subvenției, în baza cererii de debursare la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative, conform domeniului în care este efectuată investiția.

Totodată, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a aprobat REGISTRUL instituțiilor recunoscute pentru prestarea serviciilor de consultanță și formare a producătorilor agricoli, lista cărora o puteți găsi aici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X