Un albanez a fost extrădat din Muntenegru în Republica Moldova, pentru că a impus două moldovence să presteze servicii sexuale în Elveția și Germania

Autor: , in Social / Uncategorized / 29 octombrie, 2019, 17:02

Două moldovence au fost impuse să presteze servicii sexuale în Elveția și Germania pentru aproximativ o lună. Totul a început după ce au fost invitate în Albania, de către un bărbat de origine albanez. Acesta a fost extrădat din Muntenegru autorităților din Republica Moldova pentru a fi judecat.

Bărbatul, cu vârsta de 44 de ani, a cunoscut tinerele prin intermediul unei rețele de socializare. În 2016, acesta le-a invitat în Albania pe cele două surori orfane, cu vârste între 26 și 28 ani, dintre care una avea un copil de un an. Ulterior, bărbatul a trimis femeilor bani pentru perfectarea pașapoartelor. Ajunse în Albania, acestea au fost cazate la domiciliul albanezului, care locuia împreună cu părinții săi. De asemenea, victima care venise cu cu copilul a concubinat cu acesta timp de o lună.

După aproximativ o lună, învinuitul a pretins că ar vrea să le organizeze o călătorie turistică în Elveția. Acolo, însă, surorile au fost adăpostite într-un local și exploatate sexual în scop comercial timp de trei săptămâni. Ulterior, acesta le-a transportat în Germania, unde le-a impus să presteze servicii sexuale într-un local, pentru aproximativ aceeași perioadă, chiar dacă aveau probleme de sănătate. Deși bărbatul le promisese jumătate din câștigul lor, tinerele nu au fost remunerate.

După un conflict cu albanezul, una din surori a apelat la proprietarul localului, care le-a ajutat să revină în Albania, unde rămăsese copilul de un an. Acolo, forțele de ordine au adus copilul victimei, iar cu ajutorul Organizației Internaționale pentru Migrație, toți trei au fost ajutați să revină în Moldova.

Actualmente, albanezul este judecat pentru comiterea infracțiunii de trafic de ființe umane în Elveția și Germania, prin exploatare sexuală în scop comercial. Acesta a fost extrădat de către autoritățile din Muntenegru, în Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X