(VIDEO) Pentagonul a dat publicității imagini de la operațiunea în care a murit liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi

Autor: , in Externe / 31 octombrie, 2019, 11:59

Pentagonul a dezvăluit miercuri mai multe detalii despre operaţiunea de la sfârşitul săptămânii trecute în care a murit liderul grupării jihadiste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, dând publicității inclusiv o înregistrare video declasificată în care se văd trupe speciale americane intrând în incinta complexului în care se ascundea şeful grupării jihadiste.

Pentagonul a făcut o conferință de presă și cu această ocazie a difuzat mai multe fotografii şi extrase video în care se poate observa cum circa zece persoane se apropie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de incinta complexului din Barisha, un sat din nord-vestul Siriei, scrie digi24.ro.

Generalul Kenneth McKenzie a informat că trupele speciale au ucis patru femei – care purtau veste cu explozibil – şi un bărbat în timpul operaţiunii din complex, precum și un număr neprecizat de alți luptători, după ce aceştia au început să tragă asupra unor elicoptere americane care luau parte la asalt, relatează BBC.

Generalul McKenzie a mai spus că 11 copii găsiţi în clădire au fost luaţi în custodie şi se află în siguranţă. El a rectificat unele informaţii, precizând că în momentul în care Abu Bakr al-Baghdadi s-a aruncat în aer şi-au pierdut viaţa doi copii, şi nu trei, aşa cum fusese anunţat iniţial. Nu se cunoaşte cu exactitate vârsta celor doi copii ucişi, dar se presupune că nu aveau mai mult de 12 ani.

McKenzie a mai spus că al-Baghdadi „s-a târât într-o gaură împreună cu doi copii şi s-a detonat”, dar a refuzat să facă alte comentarii în legătură cu ultimele clipe din viaţa liderului jihadist, evitând astfel să confirme descrierea pe care o făcuse președintele Trump că liderul ISIS scâncea ca un copil în timp ce fugea.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X