Câți bani a plătit Peugeot-Citroen pentru Fiat

Autor: , in Auto / 1 noiembrie, 2019, 12:27

Grupul PSA Peugeot-Citroen va plăti aproape 5 miliarde de euro pentru a cumpăra Alianța Fiat-Chrysler, în ciuda faptului că cei doi mari constructori au promovat acordul ca o fuziune „între două părți egale”.

Alianța Fiat-Chrysler și Grupul PSA Peugeot-Citroen au anunțat joi dimineață că vor fuziona după ce își vor pune bunurile în comun într-o participație egală.

Cu toate acestea, o analiză detaliată a comunicatului de presă transmis de cei doi constructori a scos în evidență că, în realitate, Grupul PSA Peugeot-Citroen va plăti aproape 5 miliarde de euro pentru a cumpăra Alianța Fiat-Chrysler.

Constructorul francez menționează în comunicatul de presă că va plăti celor de la Fiat-Chrysler dividente în valoare de 5.5 miliarde de dolari, echivalentul a aproape 5 miliarde de euro.

Abia după aceasta plată cei doi constructori își vor pune bunurile la comun pentru a realiza fuziunea. „Acționarii PSA își asumă un risc mai mare de piață”, afirmă analiștii companiei Jefferies.

Dezvăluirea a fost urmată de o evoluție diametral opusă a acțiunilor celor doi constructori la bursă. În timp ce acțiunile Fiat-Chrysler au crescut cu circa 8%, acțiunile Grupului PSA au scăzut cu până la 14% în ședință bursieră de joi.

Oficialii Grupului PSA Peugeot-Citroen și ai Alianței Fiat-Chrysler au refuzat să facă comentarii pe marginea acestui subiect.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X