Coreea de Nord testează un nou lansator de rachete

Autor: , in Externe / 1 noiembrie, 2019, 13:21

Coreea de Nord a confirmat vineri că a efectuat a treia sa testare a unui nou lansator de rachete, care își extinde capacitatea de a distruge țintele inamice în atacuri surpriză, relatează AP.

Ultimele lansări au prelungit o serie de afișări de armament de către Coreea de Nord, care continuă să stagneze în negocierile sale nucleare pentru a-și avansa capacitățile militare, în timp ce presează Washingtonul pentru concesii.

După lansările de joi au urmat declarații de nemulțumire de la oficialii din Coreea de Nord cu privire la ritmul lent al negocierilor nucleare cu Statele Unite, solicitând ca administrația președintelui Donald Trump să ușureze sancțiunile devastatoare și presiunea asupra țării lor.

La începutul acestei luni, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică sub apă pentru prima dată în trei ani. Phenianul a testat, de asemenea, în ultimele luni, noi sisteme de artilerie cu rachete balistice și rachete cu rază scurtă de acțiune, ceea ce experții au considerat un efort al țării de a-și avansa capacitățile militare și de a-și crește puterea de negociere.

Negocierile au cedat după prăbușirea unui summit din februarie dintre Kim Jong Un și Trump, care a avut loc la Hanoi, Vietnam, în care SUA au respins solicitările Coreei de Nord pentru scutirea de sancțiuni în schimbul progresului treptat a predării parțiale a capacităților sale nucleare.

Washington și Pyongyang au reluat discuțiile în Suedia la începutul acestei luni, dar întâlnirea a eșuat din cauza asprimii coreenilor de nord, care au numit discuțiile „revoltătoare” și i-au acuzat pe americani că mențin o „poziție și atitudine învechite”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X