Daniel Ioniţă: La Consulatul României există un număr mare de paşapoarte neridicate

Autor: , in Social / 1 noiembrie, 2019, 13:13

Un număr mare de cetățeni români din Republica Moldova nu și-au ridicat încă pașapoartele românești de la Consulatul României la Chișinău. În contextul alegerilor prezidențiale din România, al căror prim tur va avea loc la data de 10 noiembrie curent, ambasadorul român la Chișinău, Daniel Ioniţă, a făcut un apel către aceștia de a merge să își ia actele.

Conform ambasadorului, actele vor putea fi ridicate fără programare prealabilă în zilele de 4,5 și 6 noiembrie.

„Avem la secția consulară a Ambasadei României la Chișinău un număr mare de pașapoarte care au fost eliberate cetățenilor români din Republica Moldova, dar care încă nu au fost ridicate. Apelăm pe această cale și spunem că acești cetățeni au posibilitatea să își ridice pașapoartele respective fără niciun fel de programare prealabilă în zilele de de 4, 5 şi 6 noiembrie, între orele 14.00 – 15.00″, a spus Ioniță.

Citește și: (VIDEO) Lista secțiilor de votare organizate în Republica Moldova, pentru alegerea președintelui României

Ambasadorul a anunțat, totodată, că vineri, 8 noiembrie, și luni, 11 noiembrie, secțiile consulare nu vor lucra cu publicul.

Daniel Ioniţă a precizat că participarea la scrutinul prezidenţial din România este un drept al tuturor cetăţenilor români din Republica Moldova. „Este important să preţuim cu toţii valorile democraţiei, iar această democraţie trebuie susţinută şi cu asemenea prilejuri”, a spus Daniel Ioniţă.

Cetăţenii români aflaţi în Republica Moldova au la dispoziţie 37 de secţii de votare pentru scrutinul prezidenţial care va avea loc în România în luna noiembrie. O noutate absolută este faptul că cetăţenii români aflaţi în afara graniţelor României pot vota timp de trei zile, pe 8, 9 şi 10 noiembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X