Prime TV renunță la frecvența națională

Autor: , in Cultură/Media / Populare / 1 noiembrie, 2019, 16:25

Postul de televiziune PRIME TV, care aparține ex-liderului democrat Vladimir Plahotniuc, renunță la frecvența națională. Lia Guțu, șefa Direcției Generale Licențiere, Autorizare și Monitorizare din cadrul Consiliului Audiovizualului (CA) a declarat pentru Media-azi.md faptul că reprezentanții radiodifuzorului s-au adresat, recent, către autoritatea de reglementare cu o astfel de solicitare.

Guțu a precizat că CA urmează să examineze această chestiune în ședința publică din 4 noiembrie.

„Ceva timp în urmă a renunțat Canal 2 la frecvența națională și acum PRIME. Urmează, în ședința din 4 noiembrie, să modificăm Anexa nr. 1 la Decizia CA nr. 37/119 din 20 august 2019 Cu privire la clasificarea furnizorilor de servicii media aflați în jurisdicția Republicii Moldova și deja ei nu vor mai fi naționali”, a precizat Lia Guțu.

Anterior și cei de la Canal 2, care dețin frecvența pe care emitea anterior postul public român de televiziune, au anunțat că renunța la ea.

Se întâmplă în contextul în care postul Accent TV, afiliat președintelui Igor Dodon, a primit dreptul de a retransmite pe teritoriul Republicii Moldova programele „Pervîi Kanal” Rusia, care aparțin în prezent Prime. Mai mult, „Accent TV” va prelua sigla „Pervîi Kanal” și va fi redenumit în „Primul Canal Moldova”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *