Ultimul hamburger de la compania McDonald’s din Islanda rămâne intact după 10 ani

Autor: , in Externe / 1 noiembrie, 2019, 14:22

Ultimul hamburger vândut în urmă cu zece ani în Islanda de McDonald’s este bine mersi, nu s-a degradat prea mult și este expus într-un hotel din Reykjavik, conform snotrahouse.

În 2009, ultimul McDonald’s s-a închis în Islanda, și pe 31 octombrie în acel an, Hjörtur Smárason a cumpărat ultimul hamburger de la McDonald’s din țară. Smárason a păstrat burgerul, însoțit de cartofi prăjiți, într-o pungă de plastic timp de trei ani, în care acesta a rămas nealterat. Hamburgerul, care încă nu arată semne de descompunere, este acum expus la Snotra House din Þykkvibær, Islanda de Sud.

„Am auzit câte ceva despre faptul că McDonald’s niciodată nu se descompune, așa că am vrut să aflu dacă acest lucru este adevărat sau nu”, explică Smárason care în 2012 a dat hamburgerul la Muzeul Național al Islandei. După câțiva ani la muzeu, un specialist danez a spus muzeului că nu ar putea păstra un hamburger. „Cred că au greșit, deoarece acest hamburger se menține intact.” Potrivit personalului muzeului, câțiva din cartofii prăjiți au fost mâncați de oaspeții muzeului.

Personalul de la Muzeul Național l-a întrebat pe Smárason dacă ar putea să-l arunce, dar el a spus că nu, deoarece consideră că obiectul ar avea o mare valoare istorică. El l-a dus prietenilor săi care dețin hotelul Casa Snotra din Þykkvibær din Islanda de Sud, care acum îl au la afișare în sala principală.

Burgerul și cartofii prăjiți sunt încă în formă bună, chiar dacă au trecut aproape 10 ani de la data vânzării.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *