(VIDEO) Dodon lasă de înțeles că nu-l va desemna pe Gribincea procuror general: Niciun fel de cumnat

Autor: , in Politic / Populare / 1 noiembrie, 2019, 14:24

Președintele Igor Dodon lasă de înțeles că nu-l va desemna pe Vladislav Gribincea la funcția de procuror general, în cazul în care acesta va fi ales de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

El a declarat miercuri, în cadrul unei emisiuni de la NTV, că nu va accepta „niciun fel de presiuni” în acest sens.

„Președintele dacă decide că e cel potrivit, va semna decretul și va fi procuror general. Dacă se gândesc că vor fi afilieri politice, rude, naș, cumătru sau cumnat, asta nu merge. Dacă se întâmplă asta întoarcem înapoi și se începe procesul de la început”, a declarat Dodon.

El a spus că printre cei 4 candidați aleși de comisia de la Ministerul Justiției există și oameni care ar merita să ajungă în fruntea Procuraturii Generale.

Vladislav Gribincea, singurul om din afara sistemului care va ajunge în fața CSP, este cumnatul lui Sergiu Litvinenco, deputat al PAS.

Ceilalți trei candidați sunt Alexandr Stoianoglo (fost procuror al Găgăuziei, viceprocuror general și vicepreședinte al Parlamentului din partea PDM), Oleg Crîșmaru (fost procuror al raionului Basarabeasca, actual ofițer de urmărire penală în CNA) și Veaceslav Soltan (procuror șef al Secţiei tehnologii informaţionale şi investigaţii ale infracţiunilor în domeniul informaticii în cadrul Procuraturii Generale).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X