Acuzații dure de la Maia Sandu: În timp ce holdingul media al lui Plahotniuc cade, se întărește cel al socialiștilor

Autor: , in Cultură/Media / Politic / Populare / 4 noiembrie, 2019, 13:15

Premierul Maia Sandu susține că în timp ce holdingul media controlat de Vladimir Plahotniuc pierde teren în ultima perioadă, se întărește cel ce aparține Partidului Socialiștilor.

Ea a declarat, în cadrul forumului media, că situația din audiovizualul moldovenesc nu se îmbunătățește, chiar dacă holdingul lui Vladimir Plahotniuc își pierde din influență.

„Imperiul media al lui Plahotniuc se ruinează. Închiderea unor instituții media afiliate nu înseamnă neapărat normalizarea situației. Astăzi asistăm la o redistribuție a sferelor de interese în media. Se întărește un alt holding, cel al socialiștilor. Accent TV a primit recent dreptul de a redifuza programele celui mai popular post de televiziune din Rusia. Unde a slăbit un pol politic, caută să se consolideze altul”, a acuzat premierul.

Ea a vorbit și despre situația de pe piața de publicitate, acolo unde cea mai mare parte a banilor merge în continuare doar către anumite holdinguri media.

„Consiliul Audiovizualului e clar depășit de situație. Deruta se vede în deciziile acestuia. În lipsa unei linii clare de acțiune. În încercările acestuia de apropiere de un pol politic ce controlează cel mai consolidat holding media al momentului. Identificarea unor noi patroni politici în lipsa democraților nu poate substitui o protejare onestă a audiovizualului”, a mai spus șefa Executivului.

Ea și-a manifestat nemulțumirea și față de activitatea Companiei Teleradio Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X