Sandu îi cere lui Dodon să renunțe la „jocurile de sub masă”: „Sunt gata să lupt și în stradă pentru o justiție adevărată”

Autor: , in Actualitate / Politic / 4 noiembrie, 2019, 11:28

Prim-ministra Maia Sandu îi sugerează președintele Igor Dodon să renunțe la „jocurile de sub masă”, care subminează reforma justiției, asumată de Guvern.

În cadrul unui briefing de presă, Sandu i-a transmis lui Dodon că este gata să lupte pentru o justiție adevărată atât de la Guvern, cât și din stradă, dacă va fi nevoie.

„Igor Dodon trebuie să renunțe la jocurile de sub masă, prin care subminează această reformă. Noi în continuare vom lupta pentru o justiție adevărată. Sunt pregătită să lupt de aici, din Guvern, sau din stradă. alături de cetățeni”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministra susține că „urmează o perioadă grea, în care va fi clar dacă toți din majoritatea parlamentară au fost sinceri atunci când și-au asumat reforma justiției”.

Citește și: (VIDEO) Dodon atenționează Blocul ACUM: Va fi sau nu va fi coaliție. Lucrurile se pot schimba săptămâna viitoare

Amintim că, duminică la ieșirea de la secția de vot, președintele vorbea despre două scenarii – „sau va fi sau nu va fi coaliție”, fiind nemulțumit de activitatea unor miniștri din Guvernul Sandu.

Șeful statului a criticat dur activitatea Guvernului în ultima perioadă, în special a unor ministere. Mai mult, în ceea ce ține de numirea unui nou procuror general, Dodon a lăsat de înțeles nu-l va desemna pe Vladislav Gribincea la funcția de procuror general, în cazul în care acesta va fi ales de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

Citește și: La miez de noapte, Dodon anunță că susține Guvernul Sandu, dar are unele „propuneri” pe care le va înainta în câteva zile

De menționat că, săptămâna aceasta în Parlament va fi dezbătută o moțiune de cenzură, înaintată de PDM, împotriva Guvernului Sandu.

„La această moțiune de cenzură voi merge și voi da răspunsuri la absolut toate întrebările pe care le au deputații, dar se pare că unii sunt deranjați de eforturile noastre de combatere a schemelor, de eliminare a corupției și, de aici au pornit mai multe discuții. Sunt gata să discutăm cu argumentele pe față, în mod transparent și să apărăm ceea pe ce insistă Guvernul și pe ce va insista în continuare”, a comentat duminică Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X