Foto simbol. Sursa: procuratura.md

Procurorii PCCOCS au pornit urmărirea penală pe faptul abuzului de putere și abuzului de serviciu făcute de o persoană publică în cazul achiziționării unui număr de 31 de autobuze de model „Isuzu” pentru Parcul Urban de Autobuze din Chișinău. De asemenea, în urma descinderilor efectuate în această dimineață, trei persoane au fost escortate la Direcția Generală Urmărire Penală a IGP pentru audieri.

Potrivit oamenilor legii, perchezițiile au avut loc la cinci adrese din Capitală, unde au fost ridicate documente privind procedura de licitație în cazul vizat, telefoane, dispozitive electronice de stocare a informației. Totodată, au fost identificate unele bunuri, asupra cărora există suspiciuni că ar fi fost procurate din venituri ilicite. „Toate acestea vor fi examinate de către oamenii legii, în vederea stabilirii circumstanțelor pe faptul pretinselor încălcări sesizate de către Inspectoratul Național de Investigații al IGP, în privința persoanelor publice din Primăria municipiului Chișinău”, susțin procurorii.

În urma sesizărilor depuse, polițiștii au pornit o urmărire penală pe faptul abuzului de putere și abuzului de serviciu.

„Este vorba de folosirea intenționată de către o persoană publică a situației de serviciu, ce a cauzat daune în proporții considerabile drepturilor și intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice – faptă care este comisă din interes material, în scopul realizării unor interese personale sau în interesul unei persoane terțe, soldată cu urmări grave”, mai adaugă oamenii legii.

Urmărirea penală pe acest caz este condus de procurorii PCCOCS.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele vizate riscă o amendă în mărime de până 117.500 lei sau pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here