Sursa foto: Cotidianul.md

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, Direcției Generale Urmărire Penală al IGP în comun cu procurorii PCCOCS efectuează percheziții pe mai multe adrese din Chișinău, privind achiziția celor 31 de autobuze ISUZU.

Conform procuraturii, acțiunile au loc în dosarul cu privire la achiziţionarea celor 31 de autobuze ISUZU de către Parcul Urban de Autobuze din municipiul Chişinău.

De menționat că, pe numele lui Ruslan Codreanu, fostul primar general interimar al municipiului Chișinău și actual candidat la șefia Capitalei, a fost inițiat un dosar penal pe faptul achiziționării celor 31 de autobuze. Potrivit unor surse, în cadrul acestui dosar au fost deja audiate unele persoane implicate în procesul de licitaţie.

Citește și: Noi detalii curioase despre autobuzele din PMAN: Informații despre preț, garanție, producători și durata livrării

Autobuzele au fost achiziționate în luna februarie a anului curent. Licitația de circa 80 de milioane lei privind achiziționarea a fost câştigată de o companie offshore din Ciprul de Nord. Acest fapt a generat multe semne de întrebare. Este vorba despre o regiune separatistă, cu statut nerecunoscut similar cu cel al regiunii transnistrene sau Osetia de Sud.

Citește și: (VIDEO) Motivul pentru care autobuzele turcești aduse la Chișinău sunt mai ieftine? Ar fi fost inundate

Ruslan Codreanu, fost primar general interimar şi membru al grupului de lucru, care a selectat compania Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd, a declarat ulterior că nu știa mai multe detalii despre companie și că aceasta ar fi dintr-o zonă offshore. Totodată acesta susţinea că licitaţia a fost una legală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here