Colaj: Cotidianul.md

Liderul Partidului Uniunea Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, îi recomandă lui Andrei Năstase să meargă la primăria Chișinău, întrucât prin decizia din 8 octombrie a Curții de Apel Chișinău el este primarul general în exercițiu al Chișinăului, până la validarea mandatului lui Ion Ceban.

„Andrei Nastase are obligația legală să meargă la primăria Chișinău. Andrei Năstase este primar general în exercițiu al mun. Chișinău, ori în data de 8 octombrie, Curtea de Apel Chișinău i-a validat mandatul de primar al capitalei, iar ulterior, în data de 10 octombrie acesta s-a suspendat din această funcție pentru a continua campania electorală. Suspendarea este de drept, ori de luni, 4 noiembrie, acesta trebuie să fie la serviciu la primăria Chișinău. Îi place sau nu acest lucru, Andrei Năstase trebuie să meargă la primăria Chișinău și să-l aștepte acolo pe Ion Ceban până ce judecătoria Chișinău îi va valida mandatul de primar, așa spune legea, așa spune cutuma și așa ne indică orice regulă a democrației”, a comentat Munteanu.

Potrivit președintelui USB, Năstase nu poate fi, în același timp, primar general în exercițiu și ministru al Afacerilor Interne. Dacă Năstase nu va dori să se conformeze legii, Munteanu propune ca primul-ministru să rupă „acest ghem de incompatibilități și frustrări”.

„Sper mult că am ieșit de „epoca lui Plahotniuc” când legea era întinsă atât de mult, încât să încapă pe geam la primărie și Silvia Radu cu Ruslan Codreanu, dar și alte cotituri impardonabile din punct de vedere al normelor unei autonomii locale”, mai spune Valeriu Munteanu.

De menționat că, Andrei Năstase a declarat astăzi că se va întoarce la Ministerul de Interne. Întrebat dacă își va exercita mandatul de primar general până la validarea mandatului lui Ceban, Năstase a spus că se va conforma legii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here