Dan Barna, despre rezultatele alegerilor din Chișinău: „O lecţie pe care trebuie să o învăţăm şi la Bucureşti”

Autor: , in Politic / 6 noiembrie, 2019, 13:41

Președintele USR și candidatul Alianței USR PLUS la Președinția României, Dan Barna, consideră că „eșecul forțelor pro-europene din Moldova, la alegerile pentru primăria Chișinău, este o lecție pentru cei care cred că se pot face înțelegeri reciproc avantajoase cu socialiștii anti-europeni”. Reacția vine în urma rezultatelor celui de-al doilea scrutin din Capitală, în care, învingător a ieșit candidatul socialiștilor Ion Ceban.

„Asemenea înțelegeri nu sunt posibile și din ele pierd întotdeauna reformiștii. O lecție pe care trebuie să o învățăm și la București”, a scris Barna într-o postare pe o rețea de socializare.

Totodată, acesta consideră că „rezultatul localelor din municipiul Chișinău este și un eșec al politicii externe românești, care încă o dată se dovedește incapabilă să explice coerent avantajele apropierii de Europa”.

În postarea sa, candidatul USR PLUS la prezidențialele din România afirmă că va continua să susțină moldovenii cu aspirații europene și cetățenii români care trăiesc pe malul stâng al Prutului.

„Alianța USR-PLUS rămâne alături de cetățenii moldoveni cu aspirații europene și de cetățenii români care trăiesc în Moldova și va continua să le reprezinte cu încăpățânare și hotărâre interesele”, se arată în postarea acestuia.

Reamintim că, în turul doi al alegerilor locale generale, fotoliul de primar al municipiului Chișinău a fost câștigat de candidatul socialist, Ion Ceban, cu 52,3% din voturi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X