Expertul desemnat de Greceanîi a distorsionat concursul pentru funcția de procuror general

Autor: , in Actualitate / Social / 6 noiembrie, 2019, 12:07

Ministra Justiției, Olesea Stamate, a anunțat că va semna un ordin prin care va anula rezultatele concursului pentru funcția de procuror general, după ce s-a constatat că un membru al Comisiei de preselectare a candidaților a apreciat în mod „disproporțional”, fapt ce a „distorsionat punctajul final”.

În cadrul unei conferințe de presă, Stamate a prezentat o listă cu punctajul acordat de membrii Comisiei de preselectare a candidaților la funcția de procuror general. Pe listă se regăsesc numele a doar 4 din cei 6 membri ai Comisiei, aceștia fiind și cei care și-au dat acordul de a le fi publicat numele.

În listă nu se regăsesc numele fostului judecător, Raisa Botezatu, și a expertului național desemnat de președintele Parlamentului, Petru Bobu, desemnat în locul lui Dumitru Postovan. Conform ministrei, unul din acești doi „a apreciat vădit în mod disproporțional, fapt care a distorsionat punctajul final”.

După ordinea în care au fost prezentați membrii Comisiei, cel care a apreciat „disproporțional” candidații înscriși în concurs este Petru Bobu, desemnat în Comisie de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Conform ministrei Stamate, a existat o „trucare a aprecierii unor candidați și o supraapreciere pentru alții”, iar dacă sunt eliminate punctajele date de cel care a încercat să trucheze concursul, Veaceslav Soltan nu s-ar fi regăsit în lista celor 4 candidați care urmau a fi propuși Consiliului Superior al Procurorilor. În locul lui Soltan în concurs ar fi rămas Ștefan Gligor, alături de Vladislav Gribincea, Alexandr Stoianoglo și Oleg Crîșmaru.

De menționat că, Petru Bobu a oferit 100 puncte pentru Alexandr Stoianoglo, 90 puncte pentru Veaceslav Soltan, iar lui Gribincea, Crîșmaru și Gligor câte 24, 36 și, respectiv, 25 de puncte.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X