Greceanîi vorbește despre condițiile pentru susținerea reformei justiției

Autor: , in Social / 6 noiembrie, 2019, 13:31

Reforma justiției este una foarte importantă și o vom susține, dar cu respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, a declarat președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, la întrevederea de astăzi, cu membrii Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova din cadrul Parlamentului (Seimas-ului) Republicii Lituania.

Potrivit speakerului, este necesar de a respecta recomandările experților internaționali pentru a nu admite trecerea sistemului sub influența unor forțe politice.

Declarațiile speakerului se contrazic însă cu cele constatate de ministra Justiției, Olesea Stamate, care a anunțat că va semna un ordin prin care va anula rezultatele concursului pentru funcția de procuror general, după ce s-a depistat că Petru Bobu, desemnat în Comisia de preselectare a candidaților de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a apreciat în mod „disproporțional”, fapt ce a „distorsionat punctajul final”.

Citește și: Expertul desemnat de Greceanîi a distorsionat concursul pentru funcția de procuror general

Delegația, condusă de vicepreședintele Seimas-ului Republicii Lituania, Jonas Liesys efectuează o vizită în Parlamentul Republicii Moldova, în perioada 5-8 noiembrie curent. Din aceasta mai fac parte Valerijus Simulik, președintele Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova, președintele Comitetului pentru drepturile omului al Seimasului și Gintaras Vaičekauskas, vicepreședintele Comitetului pentru afaceri europene, membru al Grupului pentru relații interparlamentare cu Moldova.

La iniţiativa Lituaniei, în perioada 2-4 decembrie curent, la Chișinău va fi organizată vizita oficială comună a Președinților de Parlamente din Statele Nordice și Baltice (NB8).

Republica Moldova şi Republica Lituania au stabilit raporturi diplomatice la 8 iulie 1992.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X