Ambasadorii SUA și UE, în vizită fulger la Guvern

Autor: , in Actualitate / Politic / 6 noiembrie, 2019, 18:55

Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan, și șeful delegației UE, Peter Michalko, au efectuat o vizită fulger la Guvern, în această seară, după ce membrii Cabinetului de miniștri și-au asumat răspundere în fața Parlamentului, astfel încât prim-ministra Maia Sandu să desemneze candidații pentru funcția de procuror general.

Conform surselor Cotidianul.md, cei doi s-au aflat la Guvern câteva minute, timp în care au discutat cu prim-ministra Maia Sandu și alți membri ai Guvernului.

Amintim că Guvernul a decis astăzi să își asume răspundere în fața Parlamentului, iar conform noilor modificări, prim-ministrul va selecta doi candidați la funcția de procuror general pe care îi va înainta Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Ulterior, CSP va înainta președintelui țării spre numire un singur candidat.

De partea cealaltă, socialiștii se pronunță categoric împotriva numirii procurorului general pe criterii politice și o acuză pe Sandu că „provoacă deliberat căderea Guvernului”.

„Inițiativa liderului PAS încalcă flagrant acordul semnat de ACUM cu PSRM, unde era menționat clar că în cadrul reformei justiției se va desfășura selectarea procurorului general prin concurs, de către o comisie, nu de către un politician. Nici o altă discuție nu a existat între semnatarii acordului de a fi modificată această prevedere”, se arată în comunicatul PSRM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X