Socialiștii cer comisie parlamentară de anchetă după ce Stamate a anulat concursul privind procurorul general

Autor: , in Politic / Populare / 6 noiembrie, 2019, 13:12

Deputatul socialist Vasile Bolea solicită instituirea unei comisii parlamentare de anchetă, care să elucideze cauzele care au stat la baza anulării de către ministrul Justiției, Olesea Stamate, a concursului privind desemnarea unui procuror general.

Într-o postare pe Facebook, Bolea acuză că Stamate „a stricat ultima farfurie din bucătăria justiției”.

„A anulat rezultatele concursului pentru funcția de Procuror General, concurs organizat exclusiv de Ministerul Justiției, comisie constituită în exclusivitate de Minister. Prin acest fapt Ministra a subsemnat în favoarea incompetenței şi impotenței sale. Care este temeiul legal prin care s-a semnat ORDINUL de anulare a concursului? Cine doamna Prim-Ministru încearcă să submineze justiția şi Procuratura”, a menționat Vasile Bolea.

Astfel, Bolea solicită să „fie constituită o comisie specială de anchetă privind elucidarea cazului acestui eşec” pentru a stabili „cine se face vinovat”.

Olesea Stamate a anulat concursul acuzând membrul comisiei delegat de președinta Parlamentului, Zinaida Grecianîi, de distorsionarea rezultatelor prin punctarea incorectă a unor candidați.

Citește și: Expertul desemnat de Greceanîi a distorsionat concursul pentru funcția de procuror general

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X