(VIDEO) Socialiștii cer demisia Olesei Stamate și scuze publice

Autor: , in Politic / Populare / 6 noiembrie, 2019, 14:14

Socialiștii solicită demisia ministrului Justiției Olesea Stamate, după decizia acesteia, de a anula concursul pentru funcția de procuror general. Ei cer și scuze publice, acuzând un „eșec uriaș” al Ministerului Justiției în demersurile de reformare a justiției.

Într-o conferință de presă de la Parlament, fracțiunea PSRM a solicitat „demisia de urgență” a Olesei Stamate și înaintarea de către Blocul ACUM a unui nou ministru.

Deputații socialiști au acuzat-o pe Stamate de „lipsă totală de profesionalism” și și-au cerut „scuze de la cetățeni” pentru că nu au „intervenit mai devreme” pentru a-i solicita demisia.

Reprezentanții PSRM au criticat dur și faptul că ministrul Justiției a pus la îndoială integritatea lui Petru Bobu, membru al comisiei propus de președintele Parlamentului Zinaida Grecianîi. Stamate l-a acuzat pe Bobu de „distorsionarea” rezultate prin acordarea unui punctaj inechitabil.

Socialiștii susțin că Bobu nu a putut influența rezultatele finale, întrucât „ceilalți cinci” membri ai comisiei au fost „ai lor”.

Ministrul Justiției Olesea Stamate a anulat miercuri rezultatele concursului pentru funcția de procuror general.

Stamate a semnalat o „trucare” a rezultatelor comisiei pentru evaluarea candidaților, acuzând „lipsa de obiectivitate” a unui membru al comisiei, care a oferit un punctaj „disproporționat”.

„Nu pot să promovez lista la CSP. Procurorul general este una din figurile cheie în procesul de reformare a justiției. În acest sens voi emite un ordin de anulare a rezultatelor concursului”, a declarat Stamate.

Ea a prezentat punctajele acordate, menționând că dacă sunt excluse evaluările făcute de membrul care a punctat disproporționat, atunci Veaceslav Soltan nu s-ar mai clasa printre candidații care ajung la CSP, locul său fiind luat de Ștefan Gligor.

Ulterior, la Guvern s-a decis ca o listă scurtă cu candidați la funcția de procuror general să fie desemnați către CSP de prim-ministru, prin asumare de răspundere.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X