Cel puţin 37 de morţi într-un nou atac jihadist

Autor: , in IT/Ştiinţă / 7 noiembrie, 2019, 13:45

O ambuscadă asupra unui convoi care transporta angajaţi ai unei companii miniere canadiene în estul Burkinei Faso a făcut miercuri cel puţin 37 de morţi şi 60 de răniţi, fiind vorba de cel mai sângeros atac înregistrat în această ţară de la începutul violenţelor jihadiste în urmă cu aproape cinci ani, relatează Agerpres.

„Bilanţul provizoriu al acestei ambuscade este de 37 de civili morţi şi 60 de răniţi”, a declarat guvernatorul regiunii Est, coloneul Saidou Sanou.

Atacul, comis în cursul dimineţii de miercuri de „indivizi înarmaţi neidentificaţi”, a vizat un convoi de cinci autobuze care transportau angajaţi ai unei mine de aur a companiei canadiene Semafo, în provincia Tapoa, conform unui comunicat al guvernatorului regiunii şi potrivit Semafo.

Cele cinci autobuze transportau angajaţi, antreprenori şi furnizori legaţi de compania minieră şi era escortaţi de militari, conform Semafo.

Atacul s-a produs la 40 de kilometri de mina de aur de la Boungou (proprietate a Semafo), ale cărei activităţi nu au fost afectate, a precizat compania.

Nordul Burkinei Faso, care se învecinează cu Mali şi Niger, serveşte ca refugiu pentru extremişti islamişti care atacă regulat populaţia civilă.

Această ţară din Africa de Vest se numără printre cele mai sărace zece state din lume, conform ONU.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X