Celor doi studenți străini de la medicină, reținuți săptămâna trecută, le-a fost aplicat mandat de arest la domiciliu

Autor: , in Social / Uncategorized / 7 noiembrie, 2019, 18:37

Judecătoria Chișinău a aplicat mandat de arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile celor doi studenți israelieni de la medicină, reținuți în flagrant săptămâna trecută pentru corupere activă și trafic de influență.

Amintim că mai mulți studenți din Israel în Chișinău sunt cercetați pentru circulația ilegală a drogurilor în scop de profit. Doi dintre ei, documentați în stare de libertate, au fost reținuți în flagrant în timp ce mituiau investigatorul sub acoperire.

Banii urmau să ajungă la persoane cu funcție de răspundere și persoane publice din cadrul Biroului de Migrație și Azil, dar și la alte persoane publice din instituții implicate în documentarea infracțiunii de circulație ilicită de droguri. În cazul celui de-al doilea, procurorii îl acuză de intermediere în comiterea infracțiunilor pentru care a fost emis mandatul de arest.

Încălcările au fost comise pentru a nu fi trași la răspundere penală pentru trafic de droguri.

În cadrul perchezițiilor efectuate săptămâna trecută la domiciliile studenților, oamenii legii au sechestrat aproximativ 1 kg de marijuană, au ridicat mai multe ustensile și echipament destinat cultivării și prelucrării plantelor, semințe de canabis și bani proveniți din activitate criminală. Totodată, au fost depistate cagule și arme reci, precum și imagini fotografice personale în care apar cu arme de foc, muniții, droguri etc.

În ipoteza stabilirii vinovăției, aceștia riscă o pedeapsă de la 6 la 12 ani și respectiv, de la 3 la 7 ani privațiune de libertate. Decizia instanței este cu drept de recurs, în termen de 3 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X