Magistratul Oleg Sternioală, eliberat din arest preventiv

Autor: , in Social / 7 noiembrie, 2019, 13:14

Vicepreședintele Curții Supreme de Justiție (CSJ), Oleg Sternioală, a fost eliberat miercuri seara din izolatorul Centrului Anticorupție (CNA), după ce luni a fost reținut pentru 72 de ore. Magistrații Judecătoriei Chișinău au respins cererea procurorilor anticorupție privind plasarea acestuia în arest preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit anticorupție.md, decizia a fost luată în lipsa lui Sternioală, care a refuzat să se prezinte în instanță. Decizia Judecătoriei Chișinău este cu drept de atac în instanța ierarhic superioară.

Sternioală a fost arestat de procurori după ce Consiliul Superior al Magistraturii a dat curs solicitării procurorului general interimar privind ridicarea imunității de judecător a acestuia.

Reamintim că, magistratul este cercetat într-o cauză penală pornită pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari, caracterizată prin tăinuirea și deghizarea naturii, originii, amplasării, dispunerii, transmiterii, deplasării proprietăţii reale a bunurilor ori a drepturilor aferente de către o persoană care ştie sau trebuia să ştie că acestea constituie venituri ilicite.

Temei pentru începerea urmării penale au servit investigațiile jurnalistice referitoare la averea magistratului, materialele analizei operaționale și raportul de autosesizare al procurorului. Verificările premergătoarei anchetei arată că magistratul a acumulat împreună cu membrii familiei sale, venituri de circa 7 milioane de lei (pe parcursul unei perioade de referință). În aceeași perioadă, Oleg Sternioală împreună cu membrii familiei sale a cumpărat bunuri de lux în valoare de circa 13,8 milioane de lei.

„Bănuiala rezonabilă a organului de urmărire penală este că diferența de circa 6,7 milioane dintre veniturile și cheltuielile bănuitului constituie bunuri ilicite, care au fost tăinuite, iar natura și originea acestora este deghizată prin transcrierea dreptului de proprietate pe terțe persoane, fapt care urmează a fi demonstrat în cadrul urmării penale”, anunță procurorii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X