„Moțiunea deja se pregătește”; Dodon anunță discuții cu PAS și Platforma DA, dar fără Năstase

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 noiembrie, 2019, 16:02

Șeful statului Igor Dodon îi invită pe reprezentanții Blocului ACUM la discuții separate, mâine, la Parlament, punctând că își dorește păstrarea Guvernului, însă, socialiștii nu pot accepta ca prim-ministra Maia Sandu să își asume politic funcția de procuror general.

Dodon zice că așteaptă separat la discuții reprezentanții PAS și ai Platformei DA, precizând că la discuții sunt chemați doar deputații din cele două fracțiuni, nu și pe miniștri, făcând aluzie la faptul că Andrei Năstase, liderul Platformei DA, nu este binevenit la acest dialog, în condițiile în care anterior Dodon a zis că nu se va mai așeza cu Năstase la aceeași masă.

„Vrem să păstrăm această majoritate parlamentară, vrem să păstrăm acest Guvern pentru că noi considerăm că este o șansă pentru Republica Moldova. În același timp, colegii socialiști nu acceptă promovarea unor inițiative care contravin Constituției în opinia lor, dar și înțelegerilor stipulate în acordul semnat dintre PSRM și ACUM. Noi susținem reforma Justiției, susținem reforma Procuraturii, dar atunci când se încearcă să se subordoneze politic unei persoane, lider de partid cu funcție importantă în stat, cred că acest lucru nu este tocmai bun”, a declarat Igor Dodon după ședința de azi de la sediul PSRM.

Igor Dodon zice că după ce va discuta cu fiecare fracțiune în parte, posibil îi va aduna pe toți la o discuție comună.

„În calitate de președinte trebuie să fac tot posibilul ca să nu ajungem la alegeri anticipate. Sper ca până la ora 15:00 să avem o poziție”, a menționat Dodon, în contextul în care speakerul Zinaida Greceanîi a anunțat că este „obligată” de lege să convoace mâine ședința Parlamentului, pentru a examina proiectul de asumare a responsabilității.

Întrebat despre depunerea unei moțiuni împotriva Guvernului, Dodon a declarat că „sunt șanse mari. Moțiunea deja se pregătește. Mâine până la ora 15:00 vom purta discuții, după Guvernul va lua o decizie. Vom vedea”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X