Petru Macovei: „Consiliul Audiovizualului a făcut jocul lui Plahotniuc, iar acum face jocul lui Dodon”

Autor: , in Cultură/Media / 7 noiembrie, 2019, 12:35

Directorul executive al Asociației Presei Libere, Petru Macovei, se pronunță pentru încetarea mandatelor membrilor Consiliului Audiovizualului, care în opinia lui fac „jocul unor forțe politice”. Macovei atenționează că acest lucru trebuie făcut cu foarte mare atenție pentru a nu lăsa loc de abuzuri viitoare.

„Din punctul acesta de vedere, eu, chiar dacă este o măsură drastică, personal susțin ideea de a înceta mandatele membrilor Consiliului Audiovizualului și membrilor Consiliului Concurenței, care imită activități, dar și mai grav că protejează anumite monopoluri pe piață”, a spus Macovei în cadrul unui interviu pentru Europe Liberă.

Expertul este de părere că, așa cum Consiliul Audiovizualului a făcut, pe timpuri, jocul lui Plahotniuc, acum face jocul lui Dodon.

Citește și: (VIDEO) De ce au nevoie socialiștii de atâtea televiziuni? Dodon: „Nu știu. O să-i întreb”

„Înțeleg perfect temerile colegilor, le împărtășesc aceste temeri. Cred că ar trebui făcut lucrul acesta cu foarte mare atenție pentru a nu lăsa loc de abuzuri viitoare, însă rămân convins că trebuie să existe măsuri mult mai dure și drastice, pentru că oricine poate să analizeze activitatea, de exemplu, a Consiliului Audiovizualului înțelege, nu trebuie să fii cu zece stele în frunte ca să înțelegi că această structură publică, plătită din banii noștri, ai tuturor, face jocul unor forțe politice. A făcut jocul lui Plahotniuc, acum face jocul lui Dodon și lucrul acesta… în orice societate nu poți să-ți bați joc de banul public în halul acesta și lucrul acesta ar trebui curmat. Cum anume? Să găsească politicienii o soluție în situația în care respectivii domni care, sunt absolut convins, ei înșiși înțeleg că sunt manipulați politic, că fac jocul cuiva și ei refuză să plece din aceste funcții – înseamnă că trebuie de găsit o soluție legislativă pentru ca ei să fie forțați să plece”, a mai spus Petru Macovei.

De menționat că, miercuri, 6 noiembrie, ONG-urile de media au cerut Consiliului Audiovizualului să nu faciliteze concertarea proprietății mediatice în interesul PSRM, după ce în cadrul ședinței din 4 noiembrie CA a aprobat licența de emisie companiei „Telesistem SR” pentru postul de televiziune Accent TV pe o perioadă de nouă ani.

Astfel că, Telesistem SRL își va schimba denumirea postului de televiziune Accent TV în Primul în Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X